В Москва са изложени митичните коли на съветските лидери

ВДНХ е уникално пространство от около 235 хектара, разположено в североизточната част на Москва, което е проектирано да представя икономическите, научните и технологичните постижения на СССР в многобройните си павилиони. То е отворено за публика през 1939 г. и оттогава се превръща в туристическа атракция, която представя величието на Съветския съюз.


С началото на важна реконструкция през последните години, емблематичното място се превърна в много повече от набор от произведения на социалистическия монументализъм. Новите проекти дават на този музей на открито нотка на модерност и различни видове забавления, от най-голямата в света пързалка през зимата, до концерти и музеи за всякакъв вкус.


Всяка година около 25 милиона посетители идват във ВДНХ, за да се разхождат по широките алеи между фонтани и кафенета.


На 10 и 11 август в Панаирния изложбен център на ВДНХ, бе инсталирана изложба на уникални автомобили от гаража със специално предназначение на Федералната служба за защита на Русия.


Ретроспективната изложба включва луксозни автомобили, използвани от ръководители и висши служители на страната от царско време до съвременността. Посетителите могат лично изпитат какво е да прекараш известно време в лимузина ЗИЛ-114 от времето на съветския лидер Леонид Брежнев или в луксозен ЗИС-115 от времената на Йосиф Сталин.


Те могат да разгледат отблизо интериора на ЗИС-110B, от времето на друг съветски лидер - Никита Хрушчов, който много обичал този кабриолет.


Изложбата естествено включва и екземпляри от съвременния президентски транспорт като Аурус Сенат.

Станете почитател на Класа