Най-ужасяващите места в Русия

Скептците обикновено се отнасят към тези места с пренебрежение, смятайки ги за не особено забележителни. Но в същото време тези локации в Русия навяват ужас на хиляди туристи. И има основания за това.  Предлагаме ви една кратка "разходка на ужаса".

 

Камчатската долина на смъртта

 

 

Слуховете за това, че склонът на вулкана Кихпинич е мъртво място, се появяват за първи път още през 30-те години. Наистина е ужасяващо, защото там от земята излиза концентриран сероводород и въглероден диоксид.

Попадайки в атмосферата, те се превръщат в силно отровни вещества. 
За първи път Долината на смъртта е открита от ловци, издирващи избягалите си кучета. Отивайки към вулкана, те видели труповете на избягалите си кучета, но и на много други животни - лисици, вечки, зайци и вълци.

Малко след това и самите ловци започнали да усещат, че им прилошава. Те са първите жертви. Скоро, след като мястото става известно, към него започват да прииждат учени, но и те умират само няколко месеца, след като са били там. 

 

Планината на мъртъвците

 

 

Северният Урал е известен със своите тайнствени, загадъчни произшествия, но това, което се случва през 1959 година, до ден днешен кара хората да се страхуват и не им дава покой.
Случилото се тогава е известно и като "Смъртта на групата на Дятлов". Под ръководството на опитния турист Игор Дятлов десет туристи се опитват да изкатерят върха, започвайки маршрута си от Свердловск.

По пътя единият от тях усеща силни болки в краката и той изостава в близкото селце. Тогава още не знае, но е успял да избегне сигурна смърт. На другата сутрин останалите са открити мъртви. 
Посивелите лица на покойниците били чудовищно обезобразени, косите им били побелели, а на едно от момичетата в групата бил изтръгнат езикът. 

Независимо от дългото разследване така и не е установено какво се е случило тогава. 

 

Кадикчан, Магаданска област

 

 

В превод от евенски език (застрашен от изчезване език, който се говори от евените в Сибир) този шахтерски град - призрак Кадикчан се превежда като "Долината на смъртта".
Във времената на Сталин там се е намирал наказателен лагер ГУЛАГ. Още тогава в града загинали хиляди хора. 

По-късно, през 1996 година, когато обстановката в Кадикчан вече била малко или повече по-спокойна, в шахтата избухва взрив и жителите започнали да се местят в съседни селца и градчета. 
Независимо, че градът е официално закрит през 2003 година, пет години след това в полуразрушения

Кадикчан все още живеели 400 души и никой от тях нямал  и намерение да се евакуира.

Станете почитател на Класа