Потребители на Huawei по целия свят гневни от нова функция на екрана

През последните дни, собствениците на смартфони Huawei са повдигнали вълна от жалби, че скрийн-сейвърите на екраните им не престават да показват реклами. По-специално, това са реклами за резервации за хотелско настаняване.


Както е видно от твърденията на ядосаните потребители, досадната функция се появява от нищото, без предупреждение и без искане за потвърждение. Китайският технологичен гигант, от своя страна, твърди, че не носи отговорност за това.


"Тези реклами не се изпращат от Huawei", се казва в изявленията на компанията за Digital Trends. "Препоръчваме на хората да проверят конфигурацията на приложението Booking или да следват обществено достъпни инструкции за премахване на реклами от блокиращия екран", съветва Huawei.


Изобилието от такива реклами засегна дори и новия модел P30 Pro, който преди няколко месеца започна да се продава с минимална цена от 999 евро.


Според Gizmodo, проблемът вероятно е свързан с мобилната операционна система EMUI, която китайската компания използва в повечето от своите смартфони и в своята под-марка Honor. Това предположение се основава на факта, че потребителите на Honor също съобщават, че получават нежелана реклама на екрана, блокираща мобилните си телефони.


Според медиите рекламите се показват на „смартфоните", независимо дали са инсталирали приложението за заявка на резервация или не. Освен това проблемът изглежда има глобално измерение: вече е съобщен от Испания, Норвегия, Германия и Южна Африка, наред с други страни.


За да се отърве от тази нежелана реклама на своя заключен екран, потребителят може да премахне приложението Booking от своето устройство или просто да деактивира дразнещата функция в настройките.


За последното е необходимо само да се отворят настройките на телефона, след това да се маркира "Главен екран и тапет", да се избере "Промяна на обложките" и да се махне отметката "Препоръчано от Huawei".

Станете почитател на Класа