Съдят саудитска принцеса в Париж

Принцеса Хаса бен Салман, сестра на саудитския принц престолонаследник Мохамед бин Салман, ще бъде съдена в Париж следващия месец. Твърди се, че тя е наредила на бодигарда си да удари френски работник, съобщава АФП, позовавайки се на източници от правосъдието.


Фактите се връщат към септември 2016 г., когато работник пристигнал в луксозния парижки апартамент на принцесата за да направи някакво ремоделиране. Мъжът започнал да прави снимки на вътрешността на къщата, за да може след ремонта да върне мебелите в първоначалното им положение, но Хаса го обвинила, че иска да продаде снимките на медиите. Тогава, според показанията на работника, принцесата наредила на бодигарда си да го удари. Той вързал ръцете на работника и му нареди да коленичи и да целуне краката на принцесата.

принцеса Хаса бин Салман


Френското списание Le Point също така подробно описа през 2016 г., че принцесата извикала към телохранителя: "убий го, кучето не заслужава да живее".


Очаква се обаче, че саудитската принцеса няма да се яви на делото, насрочено за 9 юли, тъй като не е била задържана по международната заповед за арест, издадена от Франция през декември 2017 г.


Нейният бодигард беше обвинен през октомври 2016 г. във въоръжено насилие, отвличане, грабеж и смъртни заплахи. Според AFP работникът не могъл да се върне на работа осем дни поради тежестта на нанесените му наранявания.

Станете почитател на Класа