Основателят на Huawei: "САЩ подценяват силата ни"

Huawei Technologies е направила необходимата подготовка, за да издържи атаките от САЩ, казва Рен Женфрей, основател и главен изпълнителен директор на китайската телекомуникационна компания.


"Сегашната практика на американските политици подценява нашата сила", заяви Рен пред държавните медии във вторник, според AFP.


Изпълнителният директор заяви, че ограниченията, наложени на бизнеса между Huawei и американските компании - от които той придобива половината от микропроцесорите за своите устройства - няма да могат да спрат китайския гигант. "Можем да направим същите чипове като американските чипове, но това не означава, че няма да ги купуваме", каза той.


Рен каза, че Huawei ще остане начело на някои ключови технологии. "5G на Huawei няма да бъдат засегнати изобщо. По отношение на 5G технологиите, другите няма да могат да настигнат Huawei още две или три години", каза изпълнителният директор.


Миналата седмица Huawei бе включена в черен списък, който не позволява да купува части и компоненти от компании в Северна Америка без одобрението на правителството на САЩ. В понеделник Министерството на търговията издаде временен лиценз на китайската компания за продължаване на някои операции на територията на САЩ.


"90-дневният американски временен лиценз няма много влияние за нас, ние сме готови", каза Рен. "Не можем да бъдем изолирани от света", добави основателят на Huawei.

Станете почитател на Класа