Китай оцениха новите възможности на Су-57

Китайски медии съобщиха, че благодарение на микровълновия фотонен радар руският многофункционален изтребител Су-57 “ще изпрати на боклука” американското военно оборудване.

Това е заключението на автора на публикацията, публикувана в Mil.news.sina. Той съобщава за сериозното развитие на руските ракети, флота и авиацията през последните 20 години.

“Идеята на руснаците е много проста: ядрените ракети ще предпазят страната от мащабна инвазия, а тактическите оръжия – изтребители и военни кораби, ще гарантират победата на Русия в малки конфликти”, пише изданието.

Авторът обръща специално внимание на изтребителя Су-57, припомняйки, че той може да се използва заедно с дрона “Охотник”. Но истинската “нова ера” ще е преходът към микровълновите фотонни радари.

 

https://img-cdn.dnes.bg/d/images/slideshows/0000207318-middle.jpg

 

“Особеността на този тип радар е, че е компактен, лек и има голям диапазон. Може директно да покаже силуета на самолет с резолюция няколко десетки пъти по-висока от тази на конвенционалния радар”, пише Mil.news.sina.

В този нов радар ще се игнорира електронната намеса. И, както е посочено в материала, благодарение на липсата си на имунитет към тях, “мощните електронни заглушители на САЩ ще бъдат изпратени на боклука”.

 

https://www.glas.bg/vfs/5/6/4/7/5647781b1e54c664c4fd7ae8b04c78da7bae443c.jpg

 

Отбелязва се също, че теглото и пространството, заемано от новия радар, са приблизително наполовина по-малки от тези на съществуващите. Това осигурява значителни предимства при проектирането. Радарът може да бъде направен под формата на тънка плоча, директно прикрепена към повърхността на самолета, който да стане по-лек и да подобри полетните си характеристики.

Според китайските експерти най-големият плюс обаче е, че това ще обезсмисли “самолетите-невидимки”, които ще станат ​​”напълно неефективни за такъв фотонен радар.”

“Тестовете на прототипа доказват, че този нов тип радар ще даде началото на нова ера”, твърди Mil.news.sina.

Russia Beyond

 

Станете почитател на Класа