Мадуро: "Нашата делегация се завръща с добри новини от Норвегия "

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че правителствената делегация, която участва в разговорите с опозицията в Норвегия, съставена от министъра на комуникациите и информацията Хорхе Родригес и губернатора на щата Миранда, Ектор Родригес, се е завърнала в Каракас "с добри новини".


"Венецуела трябва да обработва конфликтите си не чрез оръжия, не чрез война, а чрез политика, диалог, дипломация, чрез мир", каза той.


Въпреки че не искаше да дава повече подробности по въпросите на дебата с опозицията, президентът каза, че преговорите имат за цел да създадат "програма за мир" за карибската нация и каза, че е "направена добра стъпка". "Искам да благодаря на правителството на Норвегия, което прие делегацията на Венецуела", добави той.


"Вярвам в диалога, това е ен-тия път когато започваме пътя отнов" каза Мадуро, след като преброи "повече от 600 пъти", в които е предприел стъпки за търсене на споразумение с опозицията.


В този случай нито от изпълнителната власт, нито от опозицията имаше големи изявления относно инициативата. Боливарският лидер обаче заяви, че ще уважава "правилата на играта, създадени за този нов подход, така че няма да каже нищо повече".

Станете почитател на Класа