Украйна обяви: Русия готви „настъпление по море”

Директорът на политическия отдел на Министерството на външните работи на Украйна Алексей Макеев заяви, че инцидентът през ноември в Керченския проток е предпоставка за нападение срещу Украйна по морето.

„Това може да се разглежда само като акт на агресия срещу Украйна по отношение на резолюцията на Общото събрание на ООН от 1974 година. Русия разбира само от сила и е необходимо да се преговаря с Русия от позицията на силата”, заяви Макеев.

 

https://infobalkani.files.wordpress.com/2012/09/picture17.jpg

 

Според него, действията на руските власти в Керченския проток и Азовско море са подготовка за настъпление срещу Украйна.

Също така Макеев е убеден, че единственото решение на проблема е въвеждането на антируски санкции.

„Разберете, че това е единственият мирен инструмент, с който европейците могат да спрат руските военни действия и агресията им”, заяви дипломатическият представител.

 

0a

 

През ноември 2018 г. корабите на украинския флот незаконно преминаха руската граница и бяха задържани в Керченския проток. Москва подчертава, че Киев е направил преднамерена провокация, това е потвърдено и от юристи, които обосновават действията на Русия със защита на нейната територия.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа