Тесла елиминира „тайното оръжие“, което понижава цената на един от моделите

Компанията за електрически автомобили Tesla елиминира наличието на по-евтина версия на Модел 3, заради която луксозното превозно средство щеше да се придобива през следващите няколко месеца на по-достъпна цена. Става дума за избора на стандартен пакет батерии.


Според Фред Ламбер, журналист от специализирания портал Elektra, тази опция, която се счита за „тайно оръжие" на компанията за завладяване на автомобилния пазар, вече не се намира на уебсайта на марката.


Най-скъпата версия на Модел 3, която има батерия с дълъг живот и струва около $ 45 000, стана най-продаваният луксозен автомобил от 2018 г., според CNBC. Въпреки това, компанията имаше за цел да увеличи присъствието си на конвенционалния пазар, като намали разходите и пусне по-евтина версия, която би позволила по-масовата продажба на автомобила.


Основателят на компанията, Илън Мъск, в началото на февруари дори обяви, че моделът ще струва около $ 35,000, благодарение главно на стандартната батерия и по-малко луксозния интериор. Според Ламбърт обаче, след като се елиминира тази възможност, планът на Тесла може да бъде отложен.


Очевидно основният модел ще бъде достъпен до средата на тази година, според изявления на Мъск на миналата конференция. Там той говори за "приближаване" на термина, тъй като компанията трябва да работи още повече върху стратегиите си за подобряване на разходите за производство и общите разходи и по този начин да намали цената до предлаганата сума.


Пълното изчезване на тази опция от уебсайта предизвика безпокойство сред клиентите, които вече са поръчали автомобила и сред феновете на марката, която възнамеряват да купят автомобила.


Порталът напомни, че Мъск е известен с поставянето на кратки срокове за обявяване на важните събития на Тесла, често по-късно неизпълнявани. Медията посочва, че намаляването на цената на Модел 3 е истинско предизвикателство, с което съществува вероятност компанията да не може да се справи.

Станете почитател на Класа