Емотикони на пътя: австралийските шофьори вече могат да ги слагат на регистрационните си номера

Властите в Австралия ще разрешат на жителите да добавят емотикони на регистрационните номера на техните превозни средства. Официалният доставчик на регистрационни номера, Personalized Plates Queensland (PPQ), ще пусне тази опция на 1 март, въпреки че вече е възможно да я поръчате предварително.


PPQ предлага широка гама от възможности за персонализиране на регистрационни номера, включващи цветове, лога на местни спортни отбори и др. Говорителката на Кралския автомобилен клуб на Куинсланд, Ребека Майкъл заяви за 7News Brisbane, че предлагането на емотикони е естествено продължение на желанието за разнообразие.


Ще има обаче и ограничения. Водачите не могат да имат табели само с емотикони и могат да избират само една от тези пет възможности: с намигване, с усмивка, със сълзи на радост, с очи на сърце или слънчеви очила. Цената за поставянето им е около 340 долара.


Това не е първият път, когато в Австралия е позволено да се добавят различни символи към номерата. В щата Виктория може да поставите имената на любими футболни отбори, както и символите на Батман и Супермен.

Станете почитател на Класа