Сеул инвестира в блокчейн

Столичното правителство на Сеул обяви плановете си да инвестира повече от $1 милиард в блокчейн и финтех стартъпи до 2022 през вчерашния ден.

Съобщението гласи, че правителството на южнокорейската столица планира да използва “Фонда за иновационен растеж в Сеул” за стартъпи, които имат различни инвестиционни проблеми с кръговете за финансиране от серия А. Фондът, стартиран миналата година, ще се фокусира главно върху стартъп фирми, свързани с индустрията на блокчейн и финтех.

 

 

Обявлението на сеулското правителство подчертава, че средната инвестиция на компания в Лондон и Силициевата долина е приблизително 6-7 милиона, докато в Корея е само около 1,1 милиона. Джо Ин-Дон, ръководител на отдела за икономическа политика в правителството на столицата, заяви:

„Иновативните стартъп инвестиции ще бъдат важни за растежа на иновативни компании за рисков капитал. Ще разширим нашата инвестиция до стимулиране на пазара за инвестиции в стартъпи и създаване на конкурентна стартъп екосистема. ”

Миналия месец, правителството на столицата обяви пускането на Seoul Blockchain Governance Team, който се състои от 100 служители, с цел да се проучи потенциалът и ползите от блокчейн приложенията в различни държавни услуги.

Както бе съобщено на 4 октомври, кметът на Сеул, Парк Вон скоро, разкри петгодишен план, наречен „Blockchain City of Seoul“, за насърчаване на развитието на инициативи, свързани с блокчейн в столицата на Южна Корея.

 

 

1aasaa1

Станете почитател на Класа