Откриха фреска на митичния Нарцис в еротична спалня на резиденция в Помпей

Археологическа мисия е открила сред руините на резиденция в Помпей, Италия, запазена фреска, изобразяваща митологичната сцена на Нарцис, пленен от отражението му.


Временният директор на Археологическия парк в Помпей, Алфонсина Русо, съобщи за щастливото събитие. Фреската, в отлично състояние, е била открита в спалнята на луксозна къща на площадката "Регио V" в Помпей, където се извършват нови работи по ремоделиране.


"Елегантната и еротична спалня се появи в пълната си красота при разкопките на Регио V в Помпей, със стени в ярки цветове, фреска с Нарцис, представяща как се оглежда в малко езерце", се чете в прессъобщението.


Откриването се е случило на същото място, където преди няколко месеца е била открита друга картина, представяща гръцкия мит за Леда и Лебеда, който разказва как Зевс слиза от Олимп под формата на красива птица, за да съблазни девойката.


Русо каза, че "красотата на тези стаи е стимулирала търсенето на още съкровища", така че в бъдеще къщата да може да бъде отворена за обществеността, поне частично.


В находката се включват и десетина стъклени съда, теракотени кани и бронзова фуния.

Станете почитател на Класа