Ердоган пристига на посещение в Москва за разговори с Путин

 

Президентът на Турция Реджеп Ердоган ще бъде днес на посещение в Москва, където ще обсъди с руския си колега Владимир Путин планираното създаване на зона за сигурност в Северна Сирия и други въпроси от двустранен интерес, съобщиха турски медии.

 

Сред темите на разговора се очаква да бъдат също ситуацията в сирийската провинция Идлиб и сътрудничеството с Русия във връзка с решението на САЩ да изтеглят войските си от Сирия. Двамата лидери вероятно ще обсъдят още покупката на руски зенитно-ракетни системи С-400 от Турция и двустранните отношения.

 

https://breaking.bg/wp-content/uploads/2018/03/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD.jpg

 

През 2018 г. Ердоган и Путин се срещнаха лично седем пъти, а по телефона разговаряха 18 пъти. Отделно лидерите на Турция и Русия се видяха и на шест срещи на високо равнище, припомня БТА, цитирайки Анадолската агенция.

В края на декември на посещение в Русия бе турска делегация, в която бяха включени министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на отбраната Хулуси Акар, началникът на разузнавателната агенция МИТ Хакан Фидан и президентският говорител Ибрахим Калън.

Станете почитател на Класа