Иран няма търпение да унищожи Израел

Началникът на военновъздушните сили на Иран обяви, че Ислямската република е нетърпелива да се сражава с Израел и да го унищожи, съобщават ирански медии, цитирани от “Ройтерс”.

“Младите хора във военновъздушните сили са напълно готови и нямат търпение да се изправят срещу ционисткия режим и да го заличат от лицето на Земята”, настоя бригаден генерал Азис Насирзадех, цитиран от сайт, контролиран от държавната телевизия.

 

 

По-рано днес израелските въоръжени сили обявиха, че атакуват позиции на Иранската революционна гвардия в Сирия няколко часа след изстрелването на ракета към северните части на Голанските възвишения, които са контролирани от Израел.

“Започнахме да удряме позиции на Революционната гвардия на Иран на територията на Сирия. Предупредихме сирийските въоръжени сили да не се опитват да причинят щети на израелски сили или територия”, подчертаха израелските въоръжени сили в “Туитър”.

Сирийската държавна новинарска агенция САНА посочи, цитирайки военен източник, че сирийската противовъздушна отбрана “посрещна израелска въздушна атака, насочена към южния регион и я възпрепятстваха да постигне която и да е от целите си”.

Вчера премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че еврейската държава не желае иранско присъствие в Сирия.

 

Станете почитател на Класа