Тръмп забрани на конгресмените да пътуват с правителствени самолети по време на затварянето на правителството на САЩ

Службата за администрация и бюджет на кабинета на САЩ, публикува на 18 януари изявление, в което забранява на членовете на Конгреса да пътуват със самолети, натоварвайки бюджета, до края на частичното закриване на правителството. Тук е посочено, че мярката е взета по нареждане на президента Доналд Тръмп.

 

В документа се посочва, че "в никакъв случай, самолети, които принадлежат на правителството или са наети от същото, не ще транспортират делегация на конгресмени без изричното и писмено одобрение на Белия дом". Освен това се информира, че без това писмено одобрение "средствата, отпуснати за изпълнителната власт не могат да бъдат използвани за покриване на пътни разходи на този вид делегиране".

 

Обитателят на Белия дом вече отложи официалната обиколка, която председателката на Камарата на представителите на неговата страна, Нанси Пелоси, планира да проведе в Белгия, Египет и Афганистан, въпреки че остави отворена една възможност: „Ако желае да реализира пътуването си с комерсиален полет, това ще бъде неин прерогатив" заяви президентът в писмо, изпратено до лидера на Демократическата партия.

Станете почитател на Класа