CNN: Кремъл нарече «конспирология» съобщенията за това, че Тръмп работи за Русия

Руските власти категорично отхвърлиха слуховете, че американският президент някога е работил за Москва. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че подобни съобщения са "конспирация" и показват разцепление вътре в американското общество, съобщава CNN.

Нека да преминем към друга новина, чието развитие следим. В САЩ законодатели-демократи обсъждат струва ли си да извикат на разпит президентските преводачи. Според някои данни, президентът Тръмп полага невероятни усилия, за да запази разговорите си с руския президент насаме в тайна. В един случай през 2017 г. той взе бележките от преводачката си и й каза, че не трябва да обсъжда тази среща с никого.

 

http://neesmeshno.com/wp-content/uploads/2017/03/Peskov-300x193.jpg

 

Доналд Тръмп нарича тези съобщения „фалшиви новини“. Той заявява, че се среща с много лидери на четири очи постоянно. Той говорипред репортери в понеделник и не само се нахвърли с критика срещу демократите и ФБР, но и категорично отхвърли, че работи за Русия. Нека да чуем.

ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ: Никога не съм работил за Русия и вие го знаете по-добре от други. Никога не съм работил за Русия. Аз не само никога не съм работил за Русия. Аз считам за срамно да се задават такива въпроси. Защото всичко това е голяма вестникарска измислица.

 

https://cdn2.bohemia.bg/touristsites/758435/SC5S41.jpg

 

Невероятно е това да се чуе от устата на американския президент. Кореспондентът на CNN Фред Плайтген, който ще ни даде подробности за тази история, е на пряката ни линия от Москва. Фред, стигна се до там - американският президент е принуден да заяви, че не е руски агент. Какво мислят за това в Москва?

ФРЕД ПЛАЙТГЕН, старши международен кореспондент на CNN: И както ми се стори, той заяви това не някъде, но на южната поляна на Белия дом. Това несъмнено е невероятен момент в американската политика. И е доста странно, че през последните няколко дни почти не сме чували никакви коментари от Кремъл или дори от руски политик.

Днес всичко се промени. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков даде интервю за руски вестник и категорично отхвърли, че президентът Тръмп някога е работил за Русия. Беше попитан дали има някакъв сговор между Владимир Путин и президента Тръмп. Но той отговори: "Това е конспирология, която няма отношение към реалността." Според него всичко това е вътрешен проблем на Америка.

Той заяви също, че според него всички проблеми, с които се сблъсква президентът Тръмп, са свързани с разцеплението вътре в САЩ. В резултат на това е много трудно за президента Тръмп да продължи политиката си.

Разбира се, руснаците в продължение на дълго време казват, че според тях президентът Тръмп иска да подобри отношенията на САЩ с Русия. Но ръцете му са вързани заради някои членове на Конгреса и, разбира се, разследването на Робърт Мюлер.

Разбира се, една от най-големите срещи на върха, за които много хора говорят и чиито подробности много демократи искат да видят, можем да видим точно сега на екрана. Това е срещата в Хелзинки, която се проведе в началото на 2018 г., през лятото на 2018 г., където имаше двучасов личен разговор между президента Тръмп и руския президент Владимир Путин.

След това президентът Тръмп фактически застана на страната на руския президент, като се изказа против собствените си специални служби. Той каза, че не знае защо им е на руснаците да се намесват в изборите на Съединените щати.

Ето защо, разбира се, във Вашингтон има много хора, които биха искали да научат повече за тази среща. Но ще повторя, руснаците от своя страна казват: "Не, президентът Тръмп никога не е работил за нас". И те също заявяват, че според тях всичко това е вътрешен въпрос на САЩ, Кристи.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа