Продават само за 1 евро къщи в "Града на великолепието" на Италия

Италианската община Самбука, регион Сицилия, продава къщи за малко повече от един долар, с цел да противодейства на намаляването на населението, от което страда през последните години.


Малкият град, пълен с история, се намира на върха на хълм, от който се отваря спираща дъха гледка към Средиземно море. Въпреки това много от жителите му са се преместили в по-големите градове.


Това не е първият град, който прави такива поразителни инвестиционни оферти, но в този случай процесът за купувачите се улеснява, тъй като градският съвет на Самбука е собственик на всички къщи, които се продават за 1 евро (приблизително 1, 14 долара).


"Ние не сме посредници, които действат като връзка между старите и новите собственици, ако искате тази къща, ще я получите незабавно," каза кметът на Самбука, Джузепе Качиоппо.

 

Съществуват обаче и задължителни условия: новите собственици трябва да се ангажират с възстановяването на избраната къща в рамките на три години. Освен това те трябва да направят депозит в размер на 5 000 евро (около 5 700 долара).

 

Възстановяването може да предполага повече от значителни разходи, като сумите започват от 15 000 евро (около 17 000 долара), тъй като това са жилища между 40 и 150 квадратни метра, които се разпадат. Кметството ще върне гаранционния депозит веднага след завършване на обновяването.


Качиоппо уверява: „Купувачите няма да бъдат разочаровани от инвестициите си, защото Самбука е град, известен като Град на великолепието. Тази плодородна земя е наистина Земен рай, ние се намираме в природен резерват, пълен с история, заобиколен от красиви плажове, гори и планини, тишина и спокойствие, едно идилично убежище за детоксикация", добави той.

Досега са продадени около 10 къщи, но все още има още десетки, "които се нуждаят от преобразяване". Кметът уверява, че са получили много заявки за покупка, особено от други страни. "Чужденците идват тук, удивени от цялата тази красота," каза Качиоппо, който се надява, че новите жители ще помогнат да се даде нов живот на общността, като се стимулира местната икономика и се запазят архитектурните ценности на града.

Станете почитател на Класа