Гонят от Нова Зеландия англичани за боклук на плажа

Властите в Нова Зеландия ще изгонят от страната голямо британско семейство за обидно поведение срещу жителите. Тези туристи от Ливърпул, с дете, реагирали със заплахи, след като били призовани да премахнат отпадъците, които са оставили на плажа.

 

Историята се разпространи вирусно, след като Криста Курноу публикува във Facebook на 13 януари два клипа и описание на неподходящото поведение на туристите, първоначално смятани за ирландци.

 

Спорът започнал, когато тя помолила въпросната фамилия да премахне отпадъците си, преди да напусне района. Един от мъжете, наричан Джонсън, отговорил, че „за това съществува кметството", докато заплашвал да я набие. На всичко отгоре, мобилният телефон на Курноу бил отнет, за да се изтрие записаното на него видео, съобщава Metro.

 

Членовете на същото семейство са били обвинени и от администрацията на ресторант, че слагали мравки в храната си, за да не я плащат. Също така, в самолета, който ги отвел до Окланд, един от пътниците казал, че са оставили мръсна пелена в багажното отделение.

 

Преди множеството оплаквания кметът на Окланд, Филип Гоф, поиска от Общинския съвет "да ги накаже с административна глоба за унищожаване на страната ни". Нарушителите могат и да бъдат депортирани.


Петиция за експулсиране на британското семейство е събрала повече от 3 500 подписа в рамките на два дни.

Станете почитател на Класа