Разузнаването на САЩ предупреждава...

Докато американският истеблишмънт крещи за "руската намеса" и налага санкции срещу Москва, Пекин се готви да промени съществуващия световен ред, отбелязва Торк Карлсън от Fox News. Според контраразузнаването на ФБР Китай активно краде американски технологии и държавни тайни, а скоро САЩ ще трябва да се приспособят към "хиперконкурентния свят".

В продължение на повече от две години несменяемият вашингтонски елит, задъхвайки се от възмущение, крещи за "руската заплаха". Ако сте проследили новината, знаете, че тази страна уж е компроментирала администрацията (президентът на САЩ - InoTV), че нашата демокрация е атакувана и че Владимир Путин е зъл гений, който се стреми към световно господство и не го крие много.

 

 

Оказва се, че държавата, която отговаря на това описание, наистина съществува. Вярно е, че това не е Русия, а Китай. Несменяемият вашингтонски елит би бил наясно, ако слушаше внимателно докладите на собственото си разузнаване. Но той не го прави.

Още вчера Едуард Уилям Пристеп, помощник-директор на отдел "Контраразузнаване" на ФБР, съобщи на конгреса, че китайският шпионаж заплашва, цитирам "не само бъдещето на САЩ, но и бъдещето на света". Той каза на сенаторите, цитирам: "Китай ни експлоатира, така че ние  правилно правим, че усилено се защитаваме от това".

Докато конгресът се препираше за нови антируски санкции и за финансирането на операциите за пренасочване на пола в нашата армия за сметка на данъкоплатците, китайското правителство се държеше по-сериозно. Те активно изграждат стратегия за промяна на съществуващия световен ред. И не се шегуват!

Пристеп съобщи на законодателите, че китайските разузнавателни агенции крадат американски тайни и технологии чрез корпоративен и политически шпионаж. Той призова Конгреса да се подготви, цитирам, за "хиперконкурентния свят", в който Китай ще засилва влиянието си, използвайки своето икономическо могъщество.

Цитирам: "Не се лъжете: китайското правителство предлага себе си като алтернативен модел за света и се стреми да подкопае свободния и отворен, основан на правила световен ред, създаден след Втората световна война с нашето участие".

Вместо да се борим с тази заплаха, нашите лидери се прекланят пред нея. Едно след друго. Някои в процеса на това се обогатяват. Нашите най-големи компании правят безкрайни отстъпки на китайците, Холивуд внася поправки в сценариите си, за да задоволи фашисткото ръководство на Китай, а Вашингтон на практика пренебрегва възхода на тази страна. Въпреки че неговите лобисти си строят нови басейни с китайски пари.

Разбира се, да играеш главна роля във собствените си фантазии в духа на "Доктор Стрейнджлав"* е къде по-просто, отколкото да гледаш истината в очите и да се изправиш пред нова свръхдържава.

*"Д-р Стрейнджлав, или как спрях да се тревожа и се влюбих в бомбата" от 1964 година - американска комедия за ядрена война между САЩ и СССР (бел. InoTV)

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа