Мей ще отложи гласуването в парламента за Brexit

Очаква се британският премиер Тереза Мей да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за Brexit и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на британския Sunday Times.

Вестникът цитира „министри", според които Мей ще обяви, че отлага гласуването. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството.

 

http://clubz.bg/sites/default/files/field/image/%D0%BC%D0%B5%D0%B9%201710_cr.png

 

Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите.

Междувременно холандецът Франс Тимерманс, който бе избран за водещ кандидат на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за европейските избори догодина, призова Великобритания да се откаже от излизането и да остане в ЕС.

Тимерманс, който сега е заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), но има амбициите да наследи Жан-Клод Юнкер на председателския пост през май, заяви на конгреса на ПЕС в Лисабон, че „Обединеното кралство винаги е повече от добре дошло да остане".
Той заяви, че ако оглави ЕК, ще се бори за по-високи заплати, по-голяма подкрепа за малкия бизнес и за по-справедливо данъчно облагане на големите дигитални корпорации и на свръхбогатите.

Станете почитател на Класа