Има един цял континент, който трябва да бъде организиран в Нова Парадигма

Централният исторически въпрос в момента: ще можем ли да заставим САЩ да се присъединят към усилията, предприемани на международно ниво за организиране на Нова Парадигма, която да замени обанкрутилата от мародерство и геополотика система на Британската империя, в съотвествие с призивите на Линдъл ЛаРуш към New Bretton Woods? Това е голямата картина, която се оформя днес, заяви Хелга Зеп-ЛаРуш в обзора от стратегическото поле на битката след срещата на високо равнище G-20 в Буенос–Айрес.

 

 

“Ако проанализираме резултатите от нашата мобилизация за получаване на съглашение между четирите държави - САЩ, Китай, Русия и Индия, за стартиране на нова бретън-удска кредитна система, която ще отвори нова парадигма на международните отношения в замяна на геополитиката“,- казва Зеп-ЛаРуш: “Може да се каже, че ние все още се намираме на двупътие.“

От една страна, силите на старата система постоянно се опитват да упражнят натиск, за да предотвратят появяването на нова система. До срещата G-20 Британската империя предприе двойна акция на провокация от страна на Украйна в Черно море и ескалация на нападките от страна на специалния съветник Роберт Мюлер срещу президента Доналд Тръмп чрез сключване на сделка-пазърлък с адвокат Майкъл Коен. “Всичко това беше разработено, за да предотврати срещата на високо равнище между Тръмп и Путин,- заяви Зеп–ЛаРуш,- и може да се каже, че частично те постигнаха успех, но само частично“.

Действително опитите да саботират запланираната среща  между Путин и Тръмп се увенча с успех, което от гледна точка на стратегическото напрежение е крайно неприятно. Но от друга страна, на G-20 имаше положителни събития, имащи стратегическо значение. Сам по себе си G-20, който трябваше да стане орган, занимаващ се с проблема за опасността от нов финансов крах и създаване на нова система, естествено , не успя в това, отчитайки, че в G-20 има някои страни, които са противницина на каквато и да е нова система. Но, въпреки това, в кулуарите на  G-20 се проведе среща между президента Си Цзинпин и прзидента на САЩ Доналд Тръмп, която двете страни назоваха много успешна.

“Нещо повече - продължава   Зеп-ЛаРуш - от изключително значение  беше фактът, че по молба на Путин, тристранна среща се проведе между Си, Путин и  индийския премиер Моди. Дори се съгласиха да провеждат такива срещи на РИК (Русия, Индия и Китай) редовно. В момента,  очевидно, четвъртата страна , която липсва,  са САЩ. И от нас зависи действително ли ще се организираме , за да направим така, че това да се случи.“

Президентът Тръмп ясно възобнови своята дружба със Си Цзинпин, а също написа в Туитър относно перспективата за среща между него, Путин и Си за обсъждане на въпроса за стратегическата стабилност.“ Така че това е явно негово намерение“, каза Зеп-ЛаРуш.“Но това не означава , че всички в неговата администрация поддържат такова мнение“. Целият британски апарат остава в позиция на пълно настъпление, за да не допусне на всяка цена четиристранно споразумение.

“Няма начин съществуващата система да продължи. Опасността от финансов крах , водещ до хаос, война, винаги ще ни придружава абсолютно всеки момент, докато системата не бъде заменена“, заяви Зепп-ЛаРуш. Организирани по този начин за предстоящата конференция на Шилер институт през Февруари, ние трябва да пресечем вълненията сред населението срещу отмиращата стара система, и да организираме политиката на ЛаРуш по отношение на  новата глобална икономическа система, в това число и необходимостта от класически културен ренесанс като част от този процес. “Такъв подход е единственият способ навреме да раздвижи достатъчно хора“.- подчертава Зеп-ЛаРуш.

По този начин САЩ трябва да бъдат ориентирани в международно отношение към работа с Китай, Русия, Индия и други страни в рамките на тази политика. Това не е нова или чужда идея, подчертава Зеп-ЛаРуш.  Това е самата основа, на която САЩ бяха създадени, да правят добро на другите. Това е наследството на Франклин, Куинси Адамс, Линкълн, Рузвелт и много други. И това е , което прави Линдъл ЛаРуш типичен американец.

“Цял един континент трябва да бъде организиран в Новата Парадигма , the New Paradigm, “. заключава Зеп-ЛаРуш.“Големият исторически въпрос в момента е: Можем ли да заставим САЩ да се измени по този начин? Ние можем да изменим ситуацията.“

 

Превод: Ивелина Йорданова

Станете почитател на Класа