Тръмп за Тилерсън "Глупав като камък и мързелив като никой друг"

В силно послание в Twitter, публикувано в петък, президентът на САЩ, Доналд Тръмп, пряко изрази недоволство от работата на бившия държавен секретар Рекс Тилерсън.

 

"Рекс Тилерсън не разполага с необходимия умствен капацитет. Той е тъп като скала и не можах да се отърва от него достатъчно бързо. Той е мързелив като никой друг", каза президентът на САЩ.

 

Той допълни забележките си с хвалби за Майк Помпео, който в момента заема позицията на Тилерсън: "Той върши чудесна работа. Сега играта е съвсем нова, има страхотен дух в Държавния департамент! "

 

Президентската реакция идва след изявленията на Тилерсън, в които той описва Тръмп като човек "доста недисциплиниран, който не обича да чете." В своето интервю за CBS, бившият държавен секретар призна, че е било предизвикателство да работи за човек, който "не чете кратки съобщения и не обича да влиза в подробности за много неща."

 

На 13 март, Доналд Тръмп внезапно обяви в своя Twitter акаунт уволнението на Рекс Тилерсън като държавен секретар и вместо него назначи директора на ЦРУ, Майк Помпео. А след това консултант на Тилерсън, каза , че Тръмп не обяснил причината за уволнението му и държавният секретар би предпочел да остане на поста си.

Станете почитател на Класа