Ким Чен-ун инспектира тестването на нови високотехнологични оръжия

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети тестовете на високотехнологични оръжия, предаде агенция KCNA на Северна Корея. Докладът подчертава, че това са тактически оръжия, разработени наскоро от Пхенян.

 

Изпитанията на тези "ултрамодерни" оръжия са извършени на полигон в Института за национална отбрана. "Изпробването на високотехнологични тактически оръжия бе извършено успешно, като се спазиха напълно техните напреднали показатели", се казва в изявлението.

 

Медията обаче не уточни какво оръжие беше изпробвано.

 

Разработването на тази нова ултрамодерна система от тактически оръжия се извършва повече от 7 години. Работата започва още приживе на бившия лидер на страната Ким Чен-ир, баща на Ким Чен-ун, според севернокорейските медии.

 

"Най-накрая се роди системата оръжия, чиято идея лично предложи великият командир Ким Чен Ир, с неговото специално внимание, стъпка по стъпка ръководило нейното развитие и усъвършенстване", обяви Ким Чен-ун във военен лагер веднага след успешните тестове.

 

Това е първото посещение на Ким Чен-ун на оръжейни тестове от ноември 2017 г., когато наблюдаваше стартирането на междуконтинентална балистична ракета.

 

На 12 юни в Сингапур президентът на САЩ и неговият севернокорейски колега се договориха, че Пхенян ще прекрати ядрените и ракетните програми в отговор на нормализирането на отношенията между двете страни и край на състоянието на официална война на Корейския полуостров.

Въпреки това, тъй като след това не са предприели конкретни стъпки: Вашингтон очаква Пхенян да спазва споразуменията, а администрацията Тръмп декларира, че е недоволна от липсата на нови стъпки от Северна Корея за ядреното разоръжаване.

Станете почитател на Класа