Нов живот за бездомник, намерил оригинална рисунка на Бамби в контейнера за отпадъци

Животът на един бездомен човек се е преобърнал на 380 градуса, след като е намерил в боклука лист с оригинална рисунка на известната сърничка Бамби, използвана в производството на класическия филм на Walt Disney от 1942 г.

 

Адам, който живее в град Едмънтън (провинция Алберта), продал листа през миналия септември, заедно с други предмети, които са били в стара и мръсна пластмасова торбичка само за 20 долара.

 

Собственикът на антикварен магазин Curiosity Inc, Александър Арчболд, разбрал след седмици, че човекът, който понякога влизал приятелски в магазина му да продават дрънкулки, е открил истинско съкровище, защото на гърба на рисунката имало сертификат, който удостоверява, че това е автентичн анимационна рисунка от 1937 г.

 

"Просто си казах, о, Боже, това е автентично и е много по-ценно, отколкото си мислех, трябва да направя нещо, за да помогна на този човек", каза Арчболд, според Global News. Канадецът пуснал рисунката за продажба в иБей и смешното бе, че купувачът, който купил тази стока за $ 3700, в миналото също бил бездомен.

 

След като получил парите, Арчболд настоял да намери Адам. "Карах нагоре и надолу по всяка алея, минах през убежища, отидох на всички места, където можех да се опитам да го намеря", каза той. Арчболд говорил с други бездомници, които познават Адам и те му предали съобщението, че собственикът на магазина иска да го види.

 

На края, по-рано тази седмица, Адам се появил на вратата на Curiosity Inc. Арчболд му дал $ 1600, го отвел в една банка, за да съживи старата си банкова сметка, поканил го на обяд и след това да му дал още $ 100.

 

Там Адам разказал на Арчболд, че животът му се е сринал, след като изпаднал в дълбока депресия, загубил работата си като работник, жената , децата и дома си. На 38 г. Адам живеел по улиците на Едмънтън в продължение на три години.

 

И двамата били много щастливи. Адам казал на антикваря, че е ходил в няколко магазина с "Бамби", преди да отиде в неговия и никъде не приели предложението му сериозно поради факта, че е бездомник.

 

В изявленията си в програмата "Така се случва" по ТГС Radio One, антикварят разказа за първата реакция на Адам: "Това е един много скромен и добър човек, първо помълча, а после ме попита .." Това да не е шега? И аз казах: "Това е 100% вярно", а след като се поуспокои, той дори предложи да възстанови последните 100 долара. Много приятен човек Мисля, че има голяма сила на характера. "...

 

Според антикваря, целта му сега е да му осигури самолетен билет, за да може да пътува до Онтарио и да се събере отново със семейството си, както и да намери подходящо място за него.

 

Арчболд пусна за целта страница в GoFundMe, за да помогне на Адам. До тази неделя страницата вече е събрала 11 790 долара, което гарантира самолетен билет за Адам.

Станете почитател на Класа