Нетаняху прекъсна посещението си в Париж поради кризата в Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е решил да напусне визитата си в Париж (Франция), за да се върне в Израел, поради сегашното "положение със сигурността" в южната част на страната, както е докладвано от кабинета му чрез Twitter.


Израелският премиер бе във френската столица по повод церемонията, посветена на стогодишнината от края на Първата световна война, на която присъстваха много световни лидери.

 

"Поради инцидентите в областта на сигурността, регистрирани в южната част на Израел, премиерът реши да прекъсне пътуването си в Париж и да се завърне в Израел тази вечер", се казва в изявлението. Според докладите премиерът е заминал за страната си 24 часа по-рано от планираното.

 

Съобщението идва след като палестинските здравни власти съобщиха, че най-малко шестима палестинци са убити, а други са ранени при стрелба, която включва израелски сили в палестинския град Хан Юнис.

 

Предполага се, че в рамките на тази операция израелските военновъздушни сили са извършили поредица от атаки срещу ивицата Газа, в които са изстреляни 40 ракети, съобщиха палестински медии.

 

Израелските отбранителни сили междувременно заявиха в официалния си акаунт в Twitter, че тяхната система за противовъздушна отбрана "Железният купол" е прихванала два снаряда от палестинската територия.

Станете почитател на Класа