Financial Times: Изолацията на Русия с помощта на санкции не успя

Изданието Financial Times публикува материал, в който се посочва, че Западът не е успял да постигне изолация на Русия с помощта на санкциите и едва ли това ще бъде възможно и в бъдеще.

В статията се отбелязва, че руската страна успешно продава оръжие и укрепна своите алианси.

В частност, изданието припомня за продажбата на руската зенитна ракетна система С-400 «Триумф» на Индия и Китай, а също за началото на преговорите на Русия със Саудитска Арабия, Катар и Ирак по повод закупуването на същото въоръжение.

 

 

Заедно с това се укрепват отношенията на Русия с Китай, което «предоставя на Москва достъп до международните финанси, нови търговски възможности и голяма дипломатическа тежест».

В материала се подчертава, че Русия активно задълбочава отношенията си с «множество страни в Близкия Изток — от Турция до Израел, от Саудитска Арабия до Иран», но всичко това се случва на фона на колебанията на Вашингтон.

«Постоянният приток на лидери от страните от ЕС, които посещават Кремъл, преките чуждестранни инвестиции на европейските корпорации и продължаващото търсене на руския нефт и газ влизат в противоречие с войнствената риторика на Брюксел», добавя изданието, споменавайки взаимоотношенията на западните страни с Русия.

Авторът на статията отбелязва, че западните дипломати в Москва «неофициално признават, че санкциите не са довели» до желания резултат.

По-рано вицепремиерът и глава на МВР на Италия Матео Салвини заяви, че не вижда никакъв смисъл от санкциите срещу Русия.

През юни Джанлука Савоини в интервю за вестник  «Известия» заяви за непродуктивността на санкциите, въведени срещу Русия.

 

 

 

Станете почитател на Класа