Ръкостискане между Путин и Тръмп в Париж

На 11 ноември в Париж, руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп се здрависаха помежду си, по време на отбелязването на стогодишнината от края на Първата световна война.

 

Макар и двамата лидери да закъсняха за церемонията, те изглеждаха щастливи да се ръкуват.

Руският президент поздрави и първата лейди, Мелания Тръмп, с топло ръкостис

кане.

Впоследствие се очакваше руският президент да проведе кратка среща с американския си колега в рамките на обяд в Елисейския дворец.

 

Решението за промяна на формата на срещата - по-рано се говореше за среща на високо равнище между САЩ и Русия - се дължи на искане на френската страна. Париж смята, че една среща Путин - Тръмп би отклонила вниманието от честванията по случай края на Първата световна война.

 

Срещата между лидерите на Русия и Съединените щати се очаква. Тя ще се проведе в Буенос Айрес (Аржентина) по време на срещата на върха на Г-20, която ще се проведе на 30 ноември и 1 декември.

 

Руският президент Владимир Путин също така заяви, че по искане от страната-организатор не е била планирана емблематичната среща с американския му колега Доналд Тръмп, в Париж. "Във всеки случай, ние сме готови за диалог, ние не сме тези, които напуснаха Договора за ракетите със среден и малък обхват", каза руският лидер в коментар.

Станете почитател на Класа