Провалиха радикална конспирация в германската армия, чиято цел е масовото убийство на политици

Федералната криминална полиция на Германия (BKA), осуети заговор на военни, които се "подготвяха за края на света и планираха убийството на няколко нежелани политици", съобщава списание Фокус, цитирайки данни от разследването, до които е имало достъп.

 

Според информация, получена от медията, членовете на командването на Специалните сили (KSK) и сдружение на елитни войници под името "Uniter e.V." сред чиито членове са фигурирали агенти на полицията и от специалните сили, са се готвили за "Деня Х", когато те планирали да съберат "нежеланите политици на едно място с намерение да ги убият." Поддръжниците на групата обсъждали плановете си на частни разговори и срещи и дори натрупали оръжия, за да продължат напред.

 

В момента не е известно кой е в списъка с целите на клетката, но се съобщава, че са планирали да убият лидера на фракцията на левицата в Бундестага, Дитмар Бартч.

 

В същото време, подполковник от военното контраразузнаване (MAD), на 42, е работил с групата и пречил на разследването. Военният, срещу когото прокурорът на град Кьолн е образувал наказателно производство, е предоставял информация на членовете на конспирацията за хода на разследването, и ги е предупреждавал за предстоящите действия.

 

Говорителката на отбраната Мари-Агнес Щрак-Цимерман от Свободна демократическа партия (FDP) заяви, че комисиите на Бундестага още не са били уведомени за случая. "Този въпрос трябва да бъде напълно изяснен в Парламента", каза тя.

Станете почитател на Класа