Флорида започва да брои гласовете за сенатор и губернатор

Флорида започна отново да брои гласовете след междинните избори, включително за сенатор и губернатор. Държавният секретар на Флорида, Кен Детцнер, издаде в събота съответната заповед, след като неофициалните резултати и в двата избора бяха в рамките на лимита, който по закон води до преразглеждане.

 

Според тези резултати, републиканците Рик Скот и Рон Де Сантис са изпреварили своите съперници демократи Бил Нелсън и Андрю Гилъм с по-малко от 0,25 и 0,5 пункта.

 

В случая с Де Сантис ще се изисква автоматично броене на бюлетините, докато по отношение на победата на Скот над Нелсън ще бъдат прегледани бюлетините на табулиращите машини.

 

"Опитват се да откраднат два големи избора във Флорида, ние ги наблюдаваме внимателно", коментира Тръмп.

 

Демократът Андрю Гилъм, който се кандидатира за губернатор на Флорида, отказа да приеме поражението от Де Сантис след началото на преброяването на гласовете.

 

Преди това Гилъм направи изявление, признавайки поражението в изборната надпревара, но в крайна сметка промени решението си, когато се разбра, че поради изключително малката разлика в броя на гласовете, започва процесът на ново автоматично преброяване.

 

"Заменям думите си на приемане, с безкомпромисна покана да преброим отново всеки глас", каза Гилъм в началото на процеса.

 

Също така Флорида ще реализира на повторно преброяване на гласовете за избор на секретар по земеделието, след като Ники Фрийд от Демократическата партия и Републиканецът Мат Колдуел остават разделени с много малката разлика от 0,06 процентни пункта в края на гласуването.

Станете почитател на Класа