Уолстрийт отново се препъна в китайския камък и спадането на цените на петрола

Слабите индикатори за китайската икономика и новото понижение на цените на петрола предизвикаха притеснения за глобалния растеж, отразени в спада на Wall Street в петък в края на деня.

 

В детайли, средната стойност на индустриалния Dow Jones загуби 201.9 пункта (0.77%) до 25 989.3 единици, една тенденция, която се наблюдава в индекса S & P 500 (-0.92%). , в Nasdaq Composite (-1.65%) и в S & P на енергийния сектор (-2.6% за два дни).

 

Според главния инвестиционен директор на Independent Advisor Alliance, Крис Закарели, "петролът заплаши пазара".

 

"Ако цените на петрола спадат, това е още един знак, че световната икономика ще забави растежа си", каза експертът, цитиран от Ройтерс.

 

След като суровият петрол "Брент" надхвърли 85 долара за барел в началото на октомври, днес той е под 70 долара, отбелязвайки най-големия спад в цената на петрола за повече от три десетилетия.

 

Това произтича от увеличаването на производството на петрол от страни като Саудитска Арабия и Русия, както и на шистов в САЩ, за да се намали недостигът на барели, предвиден от санкциите срещу Иран.

 

От друга страна, охлаждането на вътрешното търсене и производствената активност в Китай предизвикаха за четвърти пореден месец понижение на инфлацията за производителите на азиатския гигант, насред пламналата търговска война със САЩ.

Станете почитател на Класа