"Пършингите" в Европа...

В началото на седмицата Алексей Арбатов се изплаши от скъсването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег.

https://zvezdaweekly.ru/news/t…yFCkt.html

И лента.вру веднага призна, че Русия не може да отрази ядрен удар))

И кой и кога е бил способен? Просто е интересно да разберем)

Арбатов казва, че "появата на американски крилати и балистични ракети, на ракети със среден обсег в Европа прави на пух и прах системата за ответно-насрещен удар, която е в основата на нашата стратегия за ядрено сдържане. За такова време никой няма да може да вземе решение и да отговори, просто няма да успее."

 

 

Да пропуснем смелото предположение на автора, че периодът на заплаха го няма, че нашето разузнаване няма да забележи подготовката и при планирането на атаката от Европа американците ще тръгнат от факта, че европейските съюзници и техните собствени кораби, инфраструктурата в Европа и Близкия изток, не им трябва, още повече, че и младите европейци могат лесно да бъдат пожертвани.

Основната теза е краткото време на полет, а ние нямаме време за осмисляне и отговор. Така че те трябва бързо да открият, да се прицелят и да свалят. Да се свали, а и да се прицелим, разбира се, че има с какво и ще има още повече, постоянно се въвеждат нови неща. Сега, за това да се открие. За ракетите на територията на балтийските тигри, не говорим сериозно и с право - ако ги имат – смятайте, че вече са наши, ракетите, а не тигрите.

Ето защо, за сега говорим за "ПРО" в Полша и Румъния. Дори и за „Пършингите“ там, ако не ги пуснат никъде другаде).

Балистични ракети със среден обсег ще бъдат засечени от радиолокационните станции на системите за предупреждение за ракетно нападение при излизане иззад радио хоризонта.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа