Найджъл Фараж: Тереза Мей продава Брекзит, трябва да се избавим скоро от нея

Думите на Тереза Мей се разминават от делата и и заради пустите и обещания независимостта на страната все повече затъва в „преходния период“ на Брекзит, заяви известният британски евроскептик Найджъл Фараж в ефира на политическо предаване. Политикът нарича Мей един от най-слабите и безчестни министър-председатели в историята и смята, че страната трябва скоро да се отърве от нея.

 

 

Бившият лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство и депутат от Европарламента Найджъл Фараж смята, че министър-председателят на Великобритания Тереза Мей участва в „предаването на Брекзит“ и че консерваторите трябва „скоро да се отърват от нея“.

Както съобщава Daily Express, политикът е участвал в предаване на британската телевизия. Самият Фараж заяви, че Мей може да се опита да проточи „преходния период“ за Брекзит до следващите парламентарни избори, а новото правителство може и изобщо да реши в края на краищата да не излиза от състава на ЕС.

„Както и да го погледнем, днес се случва още едно предателство на Брекзит“, коментира политикът. Привърженикът на независимостта на Великобритания от Брюксел сега посещава една страна след друга със своята кампания „Излизането значи излизане“ и агитира за това Лондон колкото се може по-скоро да напусне ЕС.

„Проблемът не е в Брекзит - проблемът е в министър-председателя“, настоява Фараж. „Проблемът е, че имаме министър-председател, който не вярва в Брекзит, който няма достатъчно дух на преговорите да заяви, че ако не получи искането, ще си тръгне“.

Политикът е уверен, че страната трябва спешно да се избави от такъв премиер като Тереза Мей. Смятам, че тя не само е най-слабия от всички министър-председателя, които съм виждал през живота си , но е и може би най-нечестният. Това, което прави и това, което прави са съвършено различни неща. Тя гръмко казва, че ние ще си върнем контрола над нашите пари, нашите закони и нашите граници, но ние не правим нищо по въпроса“, възмущава се Фараж.

Впрочем британският евроскептик признава, че много консерватори, макар и да изразяват при лични разговори недоволство от премиера, засега не са готови открито да си кажат мнението. Но при всеки случай Мей вече не е по вкус нито на привържениците на Брекзит, нито на тези, които смятат, че страната трябва да остане в ЕС, защото, според Фараж, „краят е близо“ за премиера.

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа