Медведев: Санкциите срещу банковия сектор на Русия са „обявяване на война“

Нямаме никакви съмнения, че нашата икономика е способна да се приспособи към всякаква форма на натиск. Въпросът е защо е нужно това. Нарушава се международният ред, в това число и международният икономически порядък, казва руският премиер

Руският премиер Дмитрий Медведев определи санкциите срещу банковия сектор на Русия за „обявяване на война“. Според министър председателя на Руската федерация страната е способна да преодолее рестрикциите, цитира го ТАСС, позовавайки се на интервюто му  пред Euronews.


"Това са най-тежките санкции и няма никакви съмнения, че ще успеем да ги преодолеем“, смята Медведев и пояснява: „Нямаме никакви съмнения, че нашата икономика е способна да се приспособи към всякаква форма на натиск. Въпросът е защо е нужно това. Нарушава се международният ред, в това число и международният икономически порядък“.


Според него степента на интегрираност и взаимна обвързаност на руската и американската икономика е съвсем незначителна и от санкциите, които американците обявяват техният бизнес не страда особено силно, тъй като търговският стокообмен между двете държави е малък. „Но европейският бизнес търпи големи загуби, тъй като нашият търговски обмен с него е голям“, подчертава Медведев.

 

 

 

Станете почитател на Класа