Кинозвезда живее със $ 102 на месец и ще дари $ 714 млн. за благотворителност

Чоу Юн-фат, един от най-известните актьори от Хонг Конг и звезда на филма "Тигърът и драконът", води прост и строг живот, разкрива посветеният на филми портал, Jayne Stars.

 

Актьорът, чиято професионална кариера обхваща повече от четири десетилетия, харчи само по $ 102 на месец и планира да дари цялото си нетно богатство от 714 млн. долара за благотворителност. "Парите не са мои, а аз просто ги държа в безопасност", заяви Юн-фат пред пресата.

 

Неговите скромни навици се доказват и от факта, че в продължение на 17 години той е използвал телефон от първото поколение на Nokia. Наложило се да го смени със "смартфон", едва когато старият телефон спрял да работи.

 

Освен това порталът подчертава, че актьорът купува дрехи в магазини с отстъпка и прекарва свободното си време в дейности като пешеходен туризъм или джогинг.


"Моята мечта е да бъда щастлив и нормален човек. Най-трудното нещо в живота не е да печелите количества пари, а да поддържате смирен манталитет и да изживеете остатъка от живота си по прост и безгрижен начин", казва Юн - фат.

Станете почитател на Класа