Ал Джазира: Съдебен патоанатом на Саудитска Арабия разчленил липсващия журналист пред консула

Главният патолог на Генерална дирекция на обществената сигурност на Саудитска Арабия, Салех ал Тубайки, е разчленил със собствените си ръце и в присъствието на саудитския консул журналиста Джамал Кашоги, които е влязъл в консулството на арабската държава в Истанбул на 2 октомври, , съобщава "Ал Джазира", цитирайки турски източници.

 

Според катарския канал, убийството на журналиста е продължило седем минути и по-късно главният патолог призовал да пуснат музика за разчленяването на трупа на Кашоги.

 

Директорът на "Ал Джазира" в Истанбул, Абдел Азим Мохамед, заяви на базата на данни от турски източници, че Кашоги дори не е бил разпитан. Започнали да го обиждат и да го удрят веднага, а след това го убили в офиса на консулството.

 

Също така се съобщава, че турските власти имат на разположение записи, които показват как преди да убият и разчленят журналиста, той е бил бит и е инжектиран.

 

Съобщава се, че Ал Тубайки е един от 15-те саудитци, които са дошли в Истанбул на борда на два частни самолета от ОАЕ и Египет, и който напуснал страната в същия ден, когато Кашоги е изчезнал.

 

На 12 октомври Вашингтон пост каза, позовавайки се на анонимни служители, че турските власти имат доказателства, в звук и видео, че Кашоги е бил арестуван, убити и разчленен в Саудитското консулство в Истанбул.

 

Международният анализатор Фернандо Морагон коментира, че според него САЩ няма да предприемат мерки срещу Саудитска Арабия, поради голямата тежест на двустранните връзки и че двете страни ще се стремят да спасят някак имиджа по случая Кашоги.

Станете почитател на Класа