Audi представи своя електрически автомобил E-Tron

Audi, производител на автомобили от висок клас, представи своя електронен автомобил E-Tron. Новият "кросоувър" на немската фирма, с два електродвигателя, бе показан на обществеността в американския град Сан Франциско (Калифорния), само на 60 километра от централата на Tesla във Fremont, където пионерът в областта произвежда известния електрически SUV Модел X.

 

"Най-важното за нас е преходът от двигател с вътрешно горене към електрически автомобил да бъде възможно най-гладък", каза Филип Брабец, вицепрезидент на продуктовия мениджмънт на Audi.

 

Резервации за закупуване на E-Tron, който ще се появи на пазара в САЩ в средата на 2019 г. започнаха веднага. Базовата цена за електрически SUV е $ 74,000.

 

Версия "Престиж" с HUD система (прозрачен екран за проектиране на информация на предното стъкло), с повече функции за помощ на водача, седалки за масаж и други луксозни аксесоари, струва 81 800 долара. Моделът "Първо издание" (от който Audi ще произведе само 999 бройки) ще бъде на разположение на цена от 86 700 долара.

 

Двата електрически мотора на автомобила ускоряват E-Tron от 0 до 96 километра в час за 5.5 секунди. Максималната скорост достига почти 200 километра в час. Батериите са под кабината на автомобила и всяка съхранява 95 kWh енергия.

 

Автономията се очаква да бъде 400 километра, въпреки че това е обявено само за Европа, а обхватът на САЩ все още не е определен. Спирането също ще генерира енергия за батерията.

 

С бързото зареждане системата може да постигне заряд от 80% за около 30 минути. В допълнение, Audi работи с Amazon Home Services, за да помогне на собствениците да инсталират система за домашно зареждане, на която ще отнеме цяла нощ, за да зареди автомобила.

 

Audi също така си партнира с компанията Electrify America, която планира да отвори 500 бързо зареждащи пункта в САЩ. До юли 2019 г. тя обещава да има много от тях около супермаркети като Walmart или Target.

Вътре E-Tron ще запази обичайните характеристики на Audi, като например виртуалната пилотска кабина, безжичното зарядно устройство за смартфони и сензорен екран.

 

Растящото съперничество поставя Тесла в опасност и Audi не е единственият автомобилен производител, който се стреми да се изправи срещу Тесла на пазара на самодостатъчни автомобили. Световната премиера на E-Tron бе в същия ден, когато Volkswagen обяви, че ще произвежда 27 електрически автомобила до 2022 г.

 

Миналата седмица, Jaguar - Land Rover представи първия си изцяло електрически SUV, Jaguar I-PACE, който ще бъде достъпен в САЩ. през есента на 2018 г. с цена от $ 69,500.


От своя страна Mercedes-Benz разкри по-рано този месец, че електрическият кросоувър EQC ще се продава в САЩ през 2020 г. Mercedes все още не обяви цените за този нов модел.


В допълнение, немската фирма BMW представи своя собствена версия, наречена BMW Vision INEXT, докато Porsche се подготвя да започне да продава колата си в електрическо изпълнение Taycan в края на 2019.

Станете почитател на Класа