Евреите и САЩ

Американската администрация взе решение за признаването на евреите като етническа група. Тази, струва ни се, очевидна истина по невероятен начин ще промени не само отношението към евреите и към Израел в САЩ, но и в целия свят.

Работата е там, че днешното американско законодателство изхожда от това, че евреите са религиозна група и не бива да се дискриминират по национален признак де-юре, тоест нямаше никаква връзка между евреите и Израел.

 

https://www.htv.bg/shared/news/566c012868a8c_main.png

 

От тук всички тези бойкоти, антиизраелски акции и пр. Веднага щом поправката в терминологията влезе в сила, всякакви антиизраелски дейности, акции, плакати, речи ще станат углавно наказуеми, защото ако евреите са национална група, то Израел е тяхната национална родина, а значи, всякакви дейности против страната могат да засегнат националните чувства на евреите (поздрави на Обама, който наричаше антисемитските акции „политическа борба“). И разбира се, това стана възможно в това число и защото Израел закрепи съответния статут с неотдавнашния основен Национален закон.

 

https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2017-09/big/evreijski-centrove-v-sasht-syobshtiha-za-poredna-vylna-ot-bombeni-zaplahi-432663.jpg

 

За целия свят това също е голяма новина, защото американците считат своето право за екстериториално, а значи ще преследват всички, които го нарушават даже извън границите на щатите.

 

 Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа