Японска подводница провежда първи учения в Южнокитайско море

Подводницата Курошио, на Японските сили за морска самоотбрана за първи път се присъедини към военноморски учения в Южнокитайско море, заяви японското Министерството на отбраната, цитирано от Ройтерс.

 

В четвъртък подводницата извърши маневри заедно с други японски военни кораби в региона, в това число и разрушителят хеликоптероносител Кага, клас Изумо, който от два месеца провежда операция в региона.

 

От края на август до средата на октомври японските морски сили за самоотбрана провеждат съвместни тренировки с военноморски сили от други азиатски държави, включително Филипините, Индонезия и Индия. В рамките на маневрите, в които участва и флотът на САЩ, японските кораби ще посетят пет държави, включително и трите посочени по-горе.

 

Моретата на Южен и Източен Китай са в центъра на териториални спорове, включващи Китай, Япония, Виетнам, Филипините, Индонезия, Малайзия и Бруней.

 

Пекин изгражда изкуствени острови и разполага военна инфраструктура в архипелазите Спратли и Парацелс, за да консолидира своето право върху тях, въпреки протестите на съседите му и САЩ.

Станете почитател на Класа