Русия насочва лазерен комплекс срещу САЩ?

Основното предназначение на „Пересвет" е ослепяване на американски нискоорбитални спътници

Неуморният блогер twitter.com rambo54 чрез анализ на общодостъпни снимки открил и втора предполагаема позиция на новия руски наземен боен лазерен комплекс „Пересвет" – този път той е в околностите на Новосибирск в района на дислокация на 39-а ракетна дивизия на 33-та ракетна армия на РВСН. Според изследователя, обектът все още е в етап на строителство, пише Блиц.

През тази седмица излезе информация, че първата предполагаема позиция на „Пересвет" е локализирана във войсковия район на 2426-а техническа ракетна база от РВСН в Тейково

Според експерти, този позиционен район сочи, че основното предназначение на лазерния комплекс „Пересвет" е ослепяване на американски нискоорбитални спътници – действащи разузнавателни и перспективни спътници от системата за ранно предупреждение за ракетно нападение и противоракетната отбрана, както и суборбитални и височинни атмосферни сензори. Ослепяването на разузнавателни спътници може да стане важна предпоставка за неутрализация на системата за перспективна ПРО на САЩ по време на подготовката за ракетен удар и в момента на нанасяне на ракетния удар.

По такъв начин лазерните комплекси „Пересвет" трябва да прикрият всички основни позиционни райони на РВСН.

Станете почитател на Класа