Бивша съветничка: За клетвата Тръмп искаше да смени Библията със собствената си книга

За тържествената церемония президентът на САЩ Доналд Тръмп обмислял възможността да положи клетва като използва собствената си книга, вместо Библията: В края на краищата книгата му "Изкуството на преговорите" е "бестселър" разкри бившата съветничка на Белия дом Омароса Манигоулт Нюман в новата си книга.

 

Книгата ще бъде пусната на пазара от днес, 14 август, но американските медии са успели да я зърнат преди официалната премиера и са разпространили различни фрагменти от нея.

 

"Той ме попита: Омароса, какво мислиш, да се закълна в "Изкуството на преговорите?", пише порталът Slate от новата книга на Нюман. - Вместо Библията? "Да,"Изкуството на преговорите" е бестселър!", казал Тръмп, според бившата съветничка на Белия дом.

 

Според нея, американският президент твърди, че работата му "е най-добрата книга на всички времена". "Само си помислете колко копия се продават, може би едно възпоменателно копие за встъпването в длъжност?", казал Тръмп. Нюман отбелязва, че президентът се опитал въпросът да мине за шега, но тя е сигурна, че е бил сериозен.ерност беше поставена под съмнение от други служители на Белия дом, самият президент говори за това, което мисли за Нюман.

Когато журналист попита дали се чувства предаден от Омароса, Тръмп отговори следното: "Ниска топка, тя е ниска топка."

 

Говорителят на Белия дом, Сара Сандърс заяви, че "книгата е пълна с лъжи и фалшиви обвинения" и каза, че Нюман е "недоволен бивш служител на Белия дом, който се опитва да се облагодетелства чрез фалшиви атаки".

 

"Още по-лошо, сега медиите ще й дадат платформа, след като не я вземаха на сериозно, когато казваше само добри неща за президента по време на работата си в администрацията", каза Сандърс в изявление, цитирано от CNBC.

Станете почитател на Класа