Огнен ад в Чикаго, в района има много българи! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Голям пожар бушува около полунощ българско време в предградие на Чикаго, на 25 мили от града, в близост до летище Полуоки, където живеят много наши сънародници, съобщават местни медии. Горели са поне три сгради с много апартаменти в тях, откарват се пострадали хора в болниците, но не се съобщава за брой ранени или загинали. Над 100 огнеборци с пожарни коли от 25 района се бориха със стихията, която към момента е овладяна.

 

 

 

 

На кадрите личат огромните кълбета дим, които са се издигали в района . За пожара алармираха в социалните мрежи българи, които живеят в Чикаго. "BREAKING: Пожар в жилищен комплекс в предградието Prospect Heights, в което живеят много българи. Огънят бушува на 800 block of Mcintosh Court.

 

 

 

 

Ако имате информация за наши сънародници в квартала моля свържете се е нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или във фейсбук", написа актьорът Никола Пашов, който се намира там.

 

 

 

 

Трима души са ранени, съобщават чикагските медии. Над 100 души са евакуирани. На помощ за справяне с бедствието са се притекли доброволци от Червения кръст. В социалните мрежи вече стартира кампания за събиране на средства за пострадалите.

 

 

Станете почитател на Класа