Президенката на Хърватия се противопостави на изолацията на Русия

Президентът на Хърватия, Колинда Грабар-Китарович, се застъпи за диалог с Русия и се противопостави на изолацията й, в интервю за АР в неделя.

 

"Искаме да поддържаме диалог с Русия за общите заплахи за нашата сигурност", заяви президентът, добавяйки, че двете страни "трябва да работят заедно".

 

Хърватската президентка се позова на срещата на високо равнище в Хелзинки между руския президент Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп, подчертавайки, че отношенията между Русия и САЩ са от "най-голямо значение".

 

"Надявам се, че двамата лидери ще бъдат много отговорни по отношение на глобалната стабилност и трансатлантическите отношения", заяви Грабар -Китарович.

 

Що се отнася до Световната купа в Русия, тя подчерта идеята "спортът обединява хората". "Хората от всички страни са уморени от идеологически различия, от връщане към миналото през цялото време", каза тя.

 

Грабар-Китарович изтъкна високото ниво на организацията на Световното първенство в Русия, като "истински пример за всички страни".

Станете почитател на Класа