Какво мислят Тръмп и Путин един за друг

Седмици наред светът очакваше това събитие: срещата между Тръмп и Путин в Хелзинки. Досега двамата са говорили повече един за друг, отколкото един с друг. Ето какво е казвал Тръмп за Путин

и какво мисли Путин за Тръмп:

 

 

 

 

Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха ден по-рано в Хелзинки за срещата с Путин в понеделник. Броени часове преди началото на дългоочакваните разговори Тръмп написа в Туитър следното: Отношенията ни с Русия НИКОГА не са били по-лоши - заради глупостта на САЩ в продължение на толкова много години. Преди това Тръмп беше нарекъл Путин конкурент.

 

"НИКОГА досега"

  • Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания пристигнаха ден по-рано в Хелзинки за срещата с Путин в понеделник. Броени часове преди началото на дългоочакваните разговори Тръмп написа в Туитър следното: "Отношенията ни с Русия НИКОГА не са били по-лоши - заради глупостта на САЩ в продължение на толкова много години". Преди това Тръмп беше нарекъл Путин "конкурент".

 

Събитието в Хелзинки се очакваше с голям интерес - защото става дума за първата голяма двустранна среща между Тръмп и Путин. А и защото заради многото спорни въпроси отношенията между Русия и САЩ са силно обтегнати. Само преди няколко дни, на 12 юли, Тръмп заяви следното: Някой попита: Путин враг ли е? Не, той не ми е враг. А дали е приятел? Не, просто защото не го познавам достатъчно добре.

Враг или приятел?

  • Събитието в Хелзинки се очакваше с голям интерес - защото става дума за първата голяма двустранна среща между Тръмп и Путин. А и защото заради многото спорни въпроси отношенията между Русия и САЩ са силно обтегнати. Само преди няколко дни, на 12 юли, Тръмп заяви следното: "Някой попита: Путин враг ли е? Не, той не ми е враг. А дали е приятел? Не, просто защото не го познавам достатъчно добре".

 

Почти цяла година измина от първото им здрависване в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург. Тръмп по телевизията е много по-различен от Тръмп на живо, заяви Путин след срещата и добави: Мисля, че завързахме личен контакт. А тогавашният външен министър на САЩ Рекс Тилърсън отбеляза, че химията между двамата се е получила.

За първи път

  • Почти цяла година измина от първото им здрависване в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург. "Тръмп по телевизията е много по-различен от Тръмп на живо", заяви Путин след срещата и добави: "Мисля, че завързахме личен контакт". А тогавашният външен министър на САЩ Рекс Тилърсън отбеляза, че химията между двамата "се е получила".

 

Тръмп споменаваше Путин още по време на предизборната си кампания: Путин каза, че Доналд Тръмп е гений. Запитан дали това отговаря на истината, руският президент уточни: Казах само, че Тръмп е едно явление, което няма как да остане незабелязано. Не е ли така?.

"Путин каза, че Доналд Тръмп е гений"

  • Тръмп споменаваше Путин още по време на предизборната си кампания: "Путин каза, че Доналд Тръмп е гений". Запитан дали това отговаря на истината, руският президент уточни: "Казах само, че Тръмп е едно явление, което няма как да остане незабелязано. Не е ли така?".

 

В края на 2016 година Тръмп написа в Туитър следното за Путин: Винаги съм знаел, че той е много умен!. А месец по-късно заяви: Вижте, ако Путин харесва Доналд Тръмп, това е много хубаво. Все още не знам дали ще се разбирам с него. Надявам се да е така. Но може и да не се получи. След срещата в Хелзинки Тръмп със сигурност знае повече по този въпрос.

"Много е умен"

  • В края на 2016 година Тръмп написа в Туитър следното за Путин: "Винаги съм знаел, че той е много умен!". А месец по-късно заяви: "Вижте, ако Путин харесва Доналд Тръмп, това е много хубаво. Все още не знам дали ще се разбирам с него. Надявам се да е така. Но може и да не се получи". След срещата в Хелзинки Тръмп със сигурност знае повече по този въпрос.

 

След руската агресия в Украйна през 2014 година САЩ и техните съюзници наложиха санкции на Москва. Засега Тръмп поддържа този курс. Запитан дали се е разочаровал от Тръмп след избирането му за президент, преди близо година Путин заяви следното: Тръмп не ми е булка, че да ме разочарова. Нито пък аз съм му булка или жених.

"Тръмп не ми е булка"

  • След руската агресия в Украйна през 2014 година САЩ и техните съюзници наложиха санкции на Москва. Засега Тръмп поддържа този курс. Запитан дали се е разочаровал от Тръмп след избирането му за президент, преди близо година Путин заяви следното: "Тръмп не ми е булка, че да ме разочарова. Нито пък аз съм му булка или жених".
  • Автор: Исмаил Нермин

Станете почитател на Класа