Тръмп вярва, че може да " се отнесе много добре" с Путин

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп, вярва, че може да "се отнесе добре" с руския си колега Владимир Путин, както заяви в навечерието на първата среща на върха между двамата президенти, насрочена за понеделник в Хелзинки.

 

В интервю за MailOnline, президентът на САЩ подчерта, че макар и той и Путин да са "конкуренти", да се отнасят добре с Русия ще бъде положително за САЩ.

 

Признавайки, че лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, прилича на "безсърдечен" човек, както и "много други", Тръмп каза че не знае дали Путин е от същото естество, като призна, че "не познава руския президент и го е виждал само няколко пъти".

 

"За САЩ и, честно казано, за Обединеното кралство и други, да се отнасяме добре с Русия, Китай и всички други, е нещо хубаво, това не е лошо", посочи американският лидер, настоявайки че "това е нещо наистина добро".

 

Запитан дали иска да демонтира НАТО или да изведе САЩ от Алианса, за да удовлетвори Путин, президентът реагира, като каза, че не знае "дори защо се задава този въпрос".

 

Тръмп припомни, " сега имаме НАТО много по-силно, отколкото сме имали от години" и че откакто е избран, "събрахме още 34 000 милиона долара". "Ако добавите това към всички други неща, които направих, президентът Путин трябва да уважава това, което сме направили", каза той.

Станете почитател на Класа