Тръмп наруши протокола и обърка кралица Елизабет II

Ръководителят на Белия дом бе в Обединеното кралство на двудневно официално посещение. След срещата в петък с британския министър-председател Тереза Мей, следобед беше ред да се проведе среща с кралица Елизабет II.


Американският президент Доналд Тръмп създаде неудобния момент на деня в петък, нарушавайки строгия британски протокол и заставайки пред кралица Елизабет II, докато се готвеха да направят преглед на кралската гвардия, по време на официално посещение в замъка Уиндзор, Великобритания.

 

Тръмп, който започна да крачи, без да изчака кралицата, спря за миг, обърна й гръб и я потърси с очи, факт, който обърка монарха, която като че ли не разбра нарушението на протокола. Кралицата обаче реши ситуацията, като остана вдясно от американския президент, който не забелязва формите.

 

Но това не беше единственият момент, когато протоколът не бе следван по време на церемонията. Нито американския президент, нито първата дама, Мелания Тръмп, се поклониха или направиха някакъв реверанс да поздравят Елизабет II, а избраха просто ръкостискане.


Около 200 000 души в Лондон с различни демонстрации показаха, че отхвърлят посещението на президента на САЩ.

Станете почитател на Класа