Москва обяснява защо трябва да разработва нови оръжия

„Москва не иска да се окаже невъоръжена пред Вашингтон и трябва да разработи нови оръжия, за да защити сигурността си и да противодейства на всяка атака" срещу нея. Това бе обяснено от руския външен министър Сергей Лавров в интервю.

 

Министърът на външните работи припомни, че Русия започна да разработва нови оръжия, след като Вашингтон се оттегли от Договора за борба с ракетите (АБМ) през 2002 г.

 

"Тогава бе, когато започнахме да развиваме тези нови оръжия, които биха могли да преодолеят противоракетната отбрана, защото ние няма да се окажем в ситуация, в която сме невъоръжени срещу САЩ, които имат не само стратегически оръжия, но и стратегически ракетен щит ", разясни Лавров, като добави, че това" би било много изкусителна комбинация" за другите.

 

"Просто, ние правим нещо, което трябва, в тази конкретна ситуация, за да защитим собствената ни сигурност, нищо повече", каза ръководителят на руската дипломация, като гарантира, "ние няма да атакуваме никого, но бихме искали да бъдем защитени и да противодействаме на всяка атака срещу нас. "

Станете почитател на Класа