Какво ще обсъдят Макрон и Путин

Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с руския си колега Владимир Путин за Сирия, Иран и Украйна на срещата им в Москва утре, когато се играе финалният мач от Световното първенство по футбол - между Франция и Хърватия, предаде Франс прес, като се позова на източник от френското президентство.

 

Разкриха какво ще обсъдят Макрон и Путин на срещата си утре

 

Очаква се Путин и Макрон да се срещнат в Кремъл преди мача.

 

Източникът от Елисейския дворец посочи, че положението в Украйна не е еволюирало толкова, че френският президент да покани Путин на срещата на върха на Г-7 в Биариц (Южна Франция) през лятото на следващата година.

На срещата на високо равнище на Групата в Канада Макрон каза, че би искал да покани Путин в Биариц, но това ще зависи от изпълнението от руска страна на Минския процес, договорен с Франция, Германия и Украйна за решаване на конфликта в Източна Украйна.

 

Представител на Кремъл вчера каза, че се очаква на днешната им среща Макрон да информира Путин за състоялата се тази седмица среща на върха на НАТО. Двамата вероятно ще обсъдят и предстоящата среща на русия президент с американския му колега Доналд Тръмп в понеделник.

Станете почитател на Класа