Писмо от Ким Чен-ун до Тръмп: Юнската среща на върха е началото на "значимо пътуване"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува в четвъртък на своя Twitter акаунт писмо, изпратено от севернокорейския президент Ким Чен-ун. Магнатът от Ню Йорк сподели писмото, в което се казва, че "се постига голям напредък" в отношенията между двете страни.

В текста Ким твърди, че срещата "с негово превъзходителство" и съвместната декларация, подписана в Сингапур "всъщност са началото на значимо пътуване". В тази връзка той подчертава "енергичните и извънредни усилия на Тръмп за подобряване на отношенията между двете страни. "

"В желанието си доверието и конфиденциалните постижения да продължат да укрепват в бъдеще, за да се предприемат практически действия, изказвам моята убеденост в историческия прогрес, който бе направен", добавя той и заключава с възможността за напредък в организирането на "следваща среща."

Тези изявления идват след известни разногласия между Вашингтон и Пхенян, случили се по време на посещението в Северна Корея на държавния секретар, Майк Помпео, на 6 и 7 на юли. При това посещение Ким не го прие официално и имаше спекулации за охлаждане на отношенията.

Станете почитател на Класа