Изхвърлиха говорителката на Белия дом от ресторант, защото "работи за Тръмп"

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс разкритикува собственичката на ресторант, която в петък отказва да обслужи нея и седем членове на семейството й.

 

"Собственичката на Red Hen в Лексингтън, Вирджиния, ми каза да напусна, защото работя за американския президент и аз си тръгнах учтиво. Действията й казват много повече за нея и отношението й към хората, особено към тези, с които не сме съгласни" написа Сандерс в официалния си акаунт в Twitter.

 

Инцидентът излезе наяве, когато работник от ресторанта, Джейк Фоли Шулц, написа във Facebook, че обслужил Сандърс "за общо две минути, преди шефката да я помоли да напусне мястото и тя да си тръгне." Той добави, че семейството на политичката "си е тръгнало по свое усмотрение". "Всъщност ние не отказахме да ги обслужваме", заключава той.

 

Случаят бе възпроизведен в социалните мрежи от различни обществени организации и в крайна сметка доведе до остра дискусия между поддръжниците и критиците на Сандърс във Facebook, както и на уебсайта за препоръки на ресторант Yelp.

Станете почитател на Класа