"Не ме интересува": Мелания Тръмп със спорно яке на посещението си при деца на границата

Първата дама на САЩ, Мелания Тръмп, бе заснета да се качва на самолета от Мериленд за Тексас, за да посети границата между Мексико и САЩ, където са задържани деца на имигранти, с яке, което предизвика полемика.

 

Спорното яке бе с надпис на гърба: "Наистина не ми пука. А на теб?" Въпреки че съпругата на президента носеше дрехата, когато се качи в самолета, когато пристигна в Тексас, вече бе без нея.

 

Ръководителят на пресслужбата на първата дама, Стефани Гришам, заяви пред репортери, че якетата на Мелания не съдържат скрито послание. "След важното посещение в Тексас днес, надявам се медиите да не решат да се фокусират върху костюмите", каза тя.

 

Въпреки това, както се очакваше, якето на известната испанска фирма Zara, създаде лавина от реакции в интернет.

 

"Най-лошата първа дама в историята", публикува на своя акаунт в Twitter журналистката Ерин Райън.

 

"Стилът на Мелания продължава да бъде личен източник на наслада и недоумение в същата степен", пише Мередит Бенет Смит, журналист в NBC News.

 

"Иронично, нали? Тръмп погрешно обвинява пресата за създаване на фалшиви новини. Мелания носи нещо толкова неуместно, че всички се борят, за да разберат дали снимките са наистина фалшиви и модифицирани с Photoshop", каза в своя Twitter кореспондент на веригата France 24 в Белия дом, Филип Кротер.

Станете почитател на Класа